Vi bruger Cookies!     

         
 X     
hobbysiden

 

Direct-Linking

  

 

  

Hvis du går ind på en fremmed hjemmeside for at hente billeder, animationer, lydfiler eller andet, og højreklikker på det pågældende, og vælger kopier, er du godt gang med at direct-linke.
Du sætter det kopierede ind på din side, og så har vi balladen.
Selv om det ser sådan ud, ligger det kopierede ikke på din egen side, det befinder sig derimod stadig på den side/server du kopierede fra. Dette skyldes at du ikke har gemt tingene på din egen computer, og uploadet dem til dit billedarkiv på din hjemmeside.
Du "stjæler" derved noget af den serverplads webmasteren på den fremmede hjemmeside har betalt for.
Derfor er det forkert at direct-linke, man "stjæler" noget en anden har betalt for.
Webmasteren på den fremmede side som du har kopieret direkte fra, risikere at det Webhotel, han evt. har sin side til af ligge på, og som han betaler for, får besked på at nedsætte trafikken på sin side, fordi der er for stort pladsforbrug.
Da det næsten er umuligt at nedsætte trafikken på siden fordi den bla. skyldes direct-linking, kan webmasteren på den fremmede side, risikere at Webhotelet lukker hans/hendes side, medmindre han/hun vil betale en højere pris for at få mere plads.
Men ikke nok med det, hvis du højreklikker på et billede, animation, lydfil eller andet, og vælger kopier, og derefter sætter det ind på din side, risikere du, at miste det du har sat ind ved hjælp at denne metode. Hvis webmasteren på den fremmede hjemmeside omdøber eller sletter sine filer, vil der kun være firkanter men røde krydser tilbage på din side, og det er da en del bedre at gøre det på den rigtige måde, og så være sikker på at det man har sat ind på sin side er noget der bliver på siden, og ikke pludselig er grimme firkanter med røde krydser. Det er nemlig sådan de billeder og animationer kommer til at se ud hvis du direct-linker.

    Sådan undgår du at direct-linke.
1. Højreklikke.
2. Vælge "gem som"
    Nu ligger billede på din egen computer.
    Nu skal den op på hjemmesiden:
3. Log ind.
4. Klik på vis billeder/mapper.
5. Klik på upload billed.
6. Klik på "gennemse"
7. Vælg billede du skal have op på siden.
8. Klik på gem.
    Nu er billede klar til brug på din side.
    På den måde undgår du at direct-linke.

Du direct-linker når du:
Henter billeder, animationer, lydfiler eller andet ved at højreklikke, vælge KOPIER, og sætte tingene direkte ind på din side.
En sidste ting er at man altid skal huske at se efter om der er copyright på tingene inden man overhovedet tager noget fra andres hjemmesider. Hvis der er copyright på siden, så skriv en mail til webmaster på den fremmede side og bed om tilladelse til at bruge tingene på din egen side. Får du nej, så accepter dette.Besøg  
237262